Country Life Kombucha bancha o smaku cytrynowym 2 l
22 zł
Opis produktu Country Life Kombucha bancha o smaku cytrynowym 2 l
Kombucha to przyjemnie gazowany, orzeźwiający napój. W przeciwieństwie do innych produktów dostępnych na rynku, ta kombucha nie jest pasteryzowana. Oznacza to, że w butelce wciąż znajduje się żywy produkt. Jeśli kombucha nie bąbelkuje, po prostu pozostaw ją w temperaturze pokojowej około 20°C lub wyższej, wkrótce obudzi się do życia i będziesz mógł się nią cieszyć.
Kombucha jest produkowana przez tradycyjnego czeskiego producenta, co mówi o produkcji? "W naszym zakładzie fermentacja pierwotna rozpoczyna się w zbiornikach produkcyjnych. Gdy pH spadnie poniżej 4,0, kombucha jest gotowa do butelkowania. W napełnionej butelce nie ma już tlenu (warunki beztlenowe) i może rozpocząć się wtórna fermentacja. Temperatura w magazynie jest bardzo ważna - podgrzewamy magazyny do 24°C, aby umożliwić kombucha produkcję dwutlenku węgla. Ostateczna ilość zależy od objętości butelki, temperatury i użytych surowców. Poziom CO2 wzrasta wraz z upływem czasu. Ponieważ jednak jest to produkt naturalny, niemożliwe jest kontrolowanie procesu w butelce z absolutną precyzją. Odchylenia są możliwe i nie powinny być traktowane jako problem."
Tradycyjnie napój ten powstaje w wyniku fermentacji czarnej herbaty z cukrem przez grzyb herbaciany - kombuchę. Istnieją jednak również warianty wykonane z zielonej herbaty lub ziół. Kombucha zużywa większość cukru podczas procesu fermentacji, więc nie musisz się martwić, że napój będzie zbyt słodki. Kombucha wytwarzana z tradycyjnej zielonej herbaty bancha o smaku cytrynowym ma przyjemny orzeźwiający i orzeźwiający smak.
Mówi się, że Kombucha jest grzybem pochodzącym z Azji Wschodniej. Nie jest to zwykły grzyb, jaki znamy, ale symbiotyczna formacja złożona z kilku gatunków drożdży i bakterii. Ma kształt płaskiego, gumowatego, jasnoszarego lub brązowego naleśnika. Kombucha jest znana w Japonii od 400 roku naszej ery. W starożytnych Chinach grzyb herbaciany był czczony jako boski dar. Przez wieki naturalny napój orzeźwiający z kombuchy podróżował przez Japonię i Rosję do Europy.
Firma STEVIKOM Ltd. została założona w 1999 roku i zajmuje się produkcją zdrowej żywności. Produkuje 8 różnych smaków Kombuchy. Od 2005 r. produkuje również Kombuchę w jakości organicznej. W 2009 roku otrzymali certyfikat NOP USDA Organic wydany przez Abcert AG, DE.
Fakty żywieniowe na 100 ml
Energia 77 kJ / 19 kcal
Tłuszcze: 0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
Węglowodany: 4,6 g
w tym cukry: 4,6 g
Białko: 0,0 g
Sól: 0,0 g
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze do 24 °C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 10 dni.
Kod produktu
- CL570057