Country Life Kombucha zielona 2 l BIO
22 zł
Opis produktu Country Life Kombucha zielona 2 l BIO
Kombucha to przyjemnie gazowany, orzeźwiający napój. W przeciwieństwie do innych produktów dostępnych na rynku, ta kombucha nie jest pasteryzowana. Oznacza to, że w butelce wciąż znajduje się żywy produkt. Jeśli kombucha nie bąbelkuje, po prostu pozostaw ją w temperaturze pokojowej około 20°C lub wyższej, wkrótce obudzi się do życia i będziesz mógł się nią cieszyć.
Kombucha jest produkowana przez tradycyjnego czeskiego producenta, co mówi o produkcji? "W naszym zakładzie fermentacja pierwotna rozpoczyna się w zbiornikach produkcyjnych. Gdy pH spadnie poniżej 4,0, kombucha jest gotowa do butelkowania. W napełnionej butelce nie ma już tlenu (warunki beztlenowe) i może rozpocząć się wtórna fermentacja. Temperatura w magazynie jest bardzo ważna - podgrzewamy magazyny do 24°C, aby umożliwić kombucha produkcję dwutlenku węgla. Ostateczna ilość zależy od objętości butelki, temperatury i użytych surowców. Poziom CO2 wzrasta wraz z upływem czasu. Ponieważ jednak jest to produkt naturalny, niemożliwe jest kontrolowanie procesu w butelce z absolutną precyzją. Odchylenia są możliwe i nie mogą być uważane za problem."
Możesz znać jakąś kombuchę, która zawsze ma ten sam poziom dwutlenku węgla - bardzo prawdopodobne, że są one pasteryzowane i sztucznie nasycane CO2. Te "produkty z kombuchy" są bliższe napojom gazowanym, takim jak cola itp. A to zdecydowanie nie nasza droga.
Tradycyjnie napój ten powstaje w wyniku fermentacji czarnej herbaty z cukrem przez grzyb herbaciany - kombuchę. Można jednak również skosztować wariantów wykonanych z zielonej herbaty lub ziół. Kombucha zużywa większość cukru podczas procesu fermentacji, więc nie musisz się martwić, że napój będzie zbyt słodki. Kombucha z zielonej herbaty ma nie tylko orzeźwiający, ale także pobudzający smak.
Kombucha nazywana jest grzybem pochodzącym z Azji Wschodniej. Nie jest to zwykły grzyb, jaki znamy, ale symbiotyczna formacja złożona z kilku gatunków drożdży i bakterii. Ma kształt płaskiego, gumowatego, jasnoszarego lub brązowego naleśnika. Kombucha jest znana w Japonii od 400 roku naszej ery. W starożytnych Chinach grzyb herbaciany był czczony jako boski dar. Przez wieki naturalny napój orzeźwiający z kombuchy podróżował przez Japonię i Rosję do Europy.
Firma STEVIKOM s.r.o. została założona w 1999 roku i zajmuje się produkcją zdrowej żywności. Produkuje 8 różnych smaków Kombuchy. Od 2005 r. produkuje również Kombuchę w jakości organicznej. W 2009 roku otrzymała certyfikat NOP USDA Organic od Abcert AG, DE.
Ten produkt będzie szczególnie doceniony przez konsumentów zainteresowanych rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolnictwa. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi przez system kontroli i certyfikacji, który zapewnia jej jakość i pozwala jej nosić to oznaczenie.
Fakty żywieniowe na 100 ml
Energia 77 kJ / 19 kcal
Tłuszcze: 0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
Węglowodany: 4,6 g
w tym cukry: 4,6 g
Białko: 0,0 g
Sól: 0,0 g
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze do 24 °C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni.
Kod produktu
- CL570058