facebook
Zamówienia złożone przed godziną 12:00 są wysyłane natychmiast. | Darmowa wysyłka powyżej 250 PLN

Red Suva Frangipani

Wynik szkodliwości: 1 (Substancje naturalne)


Red Suva Frangipani, znany również jako Lactobacillus bulgaricus GLB44, to bakteria z rodzaju Lactobacillus występująca w niektórych rodzajach sfermentowanej żywności. Jest to jeden z najważniejszych szczepów bakterii wykorzystywanych w produkcji fermentowanych produktów mlecznych, zwłaszcza jogurtu. Ma zdolność rozkładania laktozy, co prowadzi do produkcji kwasu mlekowego, który odpowiada za charakterystyczny smak i konsystencję jogurtu.

Oprócz jogurtu, Lactobacillus bulgaricus GLB44 jest również stosowany w innych produktach mlecznych, takich jak twaróg, ser czy kefir. Bakteria ta jest również ważna w przemyśle spożywczym jako naturalny konserwant i jest składnikiem suplementów probiotycznych. Regularne spożywanie tej żywności i suplementów z Lactobacillus bulgaricus GLB44 może pomóc poprawić zdrowie układu pokarmowego, promować zdrową florę jelitową, a także wzmocnić układ odpornościowy. Jednak sama nazwa Red Suva Frangipani jest używana w innych kontekstach i nie odnosi się do tego gatunku bakterii Lactobacillus. Red Suva Frangipani to gatunek tropikalnej rośliny, która jest popularna ze względu na piękne czerwone kwiaty i przyjemny zapach.

Nie znajdziesz tej substancji w naszych produktach. Wypróbuj naturalne, wolne od chemikaliów produkty z naszej oferty.

Baby Moon Cream 75 ml
Baby Moon Cream 75 ml
Szczegóły produktu
Odżywczy olejek do ciała SENSES - Thunder 50 ml
Odżywczy olejek do ciała SENSES - Thunder 50 ml
Szczegóły produktu
Marigold Growing Milk 200 ml
Marigold Growing Milk 200 ml
Szczegóły produktu
Balsam do ciała Skin Food 200 ml
Balsam do ciała Skin Food 200 ml
Szczegóły produktu
Kategoria Wyszukiwanie