facebook
Zamówienia złożone przed godziną 14:00 są wysyłane natychmiast. | Darmowa wysyłka powyżej 250 PLN

Sodium Stearoyl Lactylate

Wynik szkodliwości: 3 (Nieszkodliwe substancje chemiczne)


Sodium Stearoyl Lactylate, znany również jako sól sodowa, alysine, Ardall lub Natrium salicylate, jest często stosowanym dodatkiem w przemyśle spożywczym. Substancja ta jest chemicznie wytwarzana z kwasu mlekowego i kwasu stearynowego. Jest znana ze swoich właściwości emulgujących i stabilizujących, które pomagają utrzymać jakość żywności, są odporne na pleśń i wydłużają okres przydatności do spożycia. Sodium Stearoyl Lactylate to proszek o barwie od białej do jasnożółtej i dyskretnym smaku, co czyni go dodatkiem do wielu różnych produktów spożywczych.

Sodium Stearoyl Lactylate jest najczęściej stosowany w przemyśle piekarniczym, w szczególności w cieście na chleb i ciastka, ale także w napojach instant, kakao instant i kawie rozpuszczalnej. Składnik ten przyczynia się do lepszej konsystencji, tekstury i smaku produktu końcowego. W produkcji słodyczy dodatek ten zapobiega tworzeniu się kruchych kryształów i zwiększa rozpuszczalność produktów. W słodyczach Sodium Stearoyl Lactylate jest stosowany jako emulgator, który zwiększa jakość i atrakcyjność produktu. Jednak oprócz przemysłu spożywczego jest on również stosowany w przemyśle kosmetycznym, gdzie służy jako emulgator i stabilizator w wielu produktach, takich jak kremy, szampony i inne produkty do pielęgnacji ciała.

Sodium Stearoyl Lactylate można znaleźć w następujących produktach

Card image
Krem truskawkowy 50ml
Szczegóły produktu
Card image
Krem BB z aloesem lekki 30ml
Szczegóły produktu
Card image
Balsam złuszczający 100 ml
Szczegóły produktu
Card image
Mleczko złuszczające 500 ml
Szczegóły produktu
Card image
Serum z bio-niacynamidem 30 ml
Szczegóły produktu
Card image
Bio Retinol Serum 30 ml
Szczegóły produktu
Kategoria
Top